“Qeveria s’ka ndarë 70 milionë për Trepçën”, Tahiri e Murati përplasen në Kuvend

Shefi i Grupit parlamentar të PDK-së, Abelard Tahiri ka kritikuar kryeministrin Albin Kurti se qeveria e tij nuk ka paraparë me buxhetin 2022 investimet prej 70 milionë euro në ndërmarrjen Trepça, që ka qenë zotim i kreut të Vetëvendosjes në tetor.

Derisa për këtë ka reaguar ministri i Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati, duke thënë se sa i përket zotimeve për investime në Trepçë i qëndrojnë mbrapa.  

“Gjëja e parë që kam dashur me parë në këtë buxhet ka qenë Trepça. Zakonisht në çdo prezantim të tij, kryeministri i vendit gjatë kohës sa ka qenë në opozitë, fjalimet e tij për buxhetin I ka nis me Trepçën… Më 20 tetor të këtij viti, kryeministri Kurti premtoj 70 milionë euro investime në Trepçë për dy vjetët e ardhshme. Dhe çka kemi në projektbuxhet për Trepçën, për dy vjetët e ardhshme janë nga 3 milionë euro. Ku janë të tjerat? Pra, mundoheni me qenë afër prej asaj çka e bënë dhe asaj çka e thoni”, theksoi ai.


Ministri Murati gjatë shqyrtimit të projektbuxhetit 2022 tha po ashtu se çdo gjë që e kanë në program dhe premtim do ta zbatojnë.

“Sa i përket Trepçës, është e vërtetë ajo që ka thënë kryeministri dhe i qëndrojmë mbrapa. Dhe siç kemi thënë çdo gjë qe e kemi në program dhe çdo premtim edhe do ta zbatojmë”, tha ai.

Derisa deputeti nga PDK, Tahiri pati kritika edhe për mos buxhetimin e Gjykatës Komerciale dhe fokusi i qeverisë për asfalt.  

“Buxheti komplet i sistemit të drejtësisë me punë të brendshme nuk arrin buxhetin që e kemi për asfalt. Në infrastrukturë kemi edhe projekte të reja, besoj se Republika e Kosovës tashmë e ka bërë një avancim të dukshëm të infrastrukturës rrugore në mbarë vendin… Mendoj se nuk duhet të jetë asfalti prioritet edhe i kësaj qeverie. Shtrohet pyetja, se a janë të buxhetuara Gjykata Komerciale, Gjykata e Punës, Gjykata administrative, rritja e numrit të gjyqtarëve, rritja e numrit të prokurorëve deh atyre profesional? Nuk janë, pra nuk i keni asnjërën prej këtyre gjykatave të buxhetuara”, theksoi ai.

Lexo edhe

Video