Qeni i braktisur nga rusët do të shërbejë në gardën kombëtare të Ukrainës

Qeni i braktisur nga rusët do të shërbejë në gardën kombëtare të Ukrainës

Një qen belg që kishte ndihmuar forcat ruse në rajonin e Mykolaiv tani do të ndihmojë trupat ukrainase.

Qeni i quajtur Bucks, i cili u la pas nga pushtuesit rusë pas disfatës së tyre në rajon, ishte në gjendje të mësohej me komandat ukrainase në më pak se një muaj.


“Në rajonin e Mykolayiv, pushtuesit rusë u mposhtën në betejë dhe lanë qenin e tyre belg, Bucks. Qeni, i cili kishte shërbyer më parë në Rosguard, u mësua me komandat në ukrainase në më pak se një muaj dhe së shpejti do të fillojë të shërbejë në Gardën Kombëtare të Ukrainës”, shkruan Ministria e Mbrojtjes e Ukrainës në Twitter.

Lexo edhe

Video