Qëllimi i OBSH-së për të vaksinuar 70 për qind të popullsisë nuk u arrit

Qëllimi i OBSH-së për të vaksinuar 70 për qind të popullsisë nuk u arrit

Midis 8.000 dhe 10.000 njerëz vdesin nga COVID-19 çdo javë, tha epidemiologia Maria Van Kerkhove, e cila drejton ekipin e Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) për monitorimin e sëmundjeve infektive.

Ajo deklaroi se qëllimi i OBSH-së për të vaksinuar 70 për qind të popullsisë në secilin vend nuk është arritur.

Sipas saj, vaksinimi kundër COVID-19 është “thelbësor”.


“Kur mendojmë për vaksinimin, duhet të kemi parasysh se 30 për qind e njerëzve në botë nuk kanë marrë ende një dozë të vetme”, tha zyrtarja e OBSH-së.

Van Kerkhove deklaroi se për momentin, çdo javë, nga 8.000 deri në 10.000 njerëz vdesin nga COVID-19 dhe se është e mundur të parandalohet.

Ajo shtoi se aktualisht ka më shumë se 500 nënshtresa të variantit omikron që qarkullojnë nëpër botë.

Sipas saj, COVID-19 nuk do të largohet, por ka shpresë që regjimi global i urgjencës së kujdesit shëndetësor që është vendosur që nga viti 2020 do të përfundojë.

Lexo edhe

Video