Punonjësit e hekurudhave në Austri do të hyjnë të hënën në grevë 24-orëshe

Punonjësit e hekurudhave në Austri do të hyjnë të hënën në grevë 24-orëshe

Rreth 50.000 punëtorë hekurudhor në Austri do të mbajnë një “grevë paralajmëruese” njëditore në të gjithë vendin të hënën, pasi nuk arritën një marrëveshje kolektive të punës me punëdhënësit e tyre.

Sindikatat në vend vendosën të hyjnë në grevë pasi punëtorët e hekurudhave dhe punëdhënësit nuk arritën një marrëveshje në seancën e 5-të të marrëveshjes së gjatë të negociatave kolektive.


Shërbimet kombëtare, rajonale dhe ndërkombëtare të trenave do të pezullohen për një ditë në të gjithë vendin për shkak të grevave.

Vida, një sindikatë që përfaqëson punëtorët në bisedimet në vazhdim, kërkon një rritje të pagave të punëtorëve me 400 euro (417 dollarë) në muaj.

Nga ana tjetër, Dhoma Austriake e Tregtisë, e cila mori pjesë në negociata në emër të punëdhënësve, e konsideron të lartë rritjen e propozuar dhe nuk bën kompromis për rritjen e saj prej 200 euro dhe ofertën e njëhershme premium prej 1000 eurosh./AA

Lexo edhe

Video