Pse ushqimet e mbetura nuk duhet të mbështillen kurrë në letër alumini

Pse ushqimet e mbetura nuk duhet të mbështillen kurrë në letër alumini

Ushqimet e mbetura në frigorifer mund të zgjasin për disa ditë nëse mbyllen mirë.

Për shumicën e njerëzve, mbulimi i pjatave të tyre me letër alumini dhe vendosja e tyre në frigorifer është mënyra më e lehtë për të ruajtur ushqimin, por është gjithashtu një mënyrë për ta ekspozuar veten ndaj rrezikut.

Disa baktere, të tilla si stafilokoket dhe Bacillus cereus, të cilat shkaktojnë sëmundje të shkaktuara nga ushqimi, prodhojnë toksina që nuk shkatërrojnë temperaturat e larta të gatimit. Nëse një vakt i nxehtë lihet në temperaturën e dhomës për më shumë se dy orë, bakteret mund të rriten shpejt.


Përdorimi i letrës së aluminit për të mbuluar ushqimin ndonjëherë mund të paraqesë të njëjtin rrezik pasi nuk e largon plotësisht ushqimin nga ajri.

“Kur ajri është i pranishëm, bakteret rriten më shpejt, kështu që është e nevojshme të merrni enë të përshtatshme për ruajtjen e ushqimit dhe ta ruani siç duhet,” tha dietologia Lindsay Malone.

Rregulli i saj i artë për paketimin e mbetjeve është t’i vendosni gjithmonë në enë të cekëta dhe të mbyllura hermetikisht për të përshpejtuar procesin e ftohjes dhe për të parandaluar rritjen e baktereve në ushqim.

Qumështi dhe produktet e mishit janë veçanërisht të prira për rritjen e baktereve. Hidhni çdo ushqim që ka qëndruar për më shumë se disa orë në temperaturën e dhomës.

Lexo edhe

Video

1 Koment

Komentet janë të mbyllura.