Pse nuk është mirë të shpohen veshët e foshnjave?

Pse nuk është mirë të shpohen veshët e foshnjave?

Shpimi i veshëve të foshnjave të porsalindura nuk është një ide e mirë. Meqenëse foshnjat janë të paparashikueshme dhe të vështira për t’u kontrolluar, ekziston mundësia e dëmtimit gjatë përpjekjes për të hequr vathët.

Akademia Amerikane e Pediatrisë këshillon prindërit të presin derisa fëmijët e tyre të jenë të paktën gjashtë muaj përpara se t’i shpojnë veshët.

Megjithëse prindërit shpesh diskutojnë këtë vendim, mund të jetë opsioni më i mirë që t’ua lënë fëmijëve të tyre kur të rriten, shkruan Bright Side.

Ka disa arsye pse do të ishte mirë të prisnit me shpimin e veshëve.

Ata mund të lëndohen


Shpimi i veshit nuk është plotësisht pa dhimbje, pavarësisht nga mosha. Veshi i dikujt do të bëhet i kuq dhe shumë i ndjeshëm pas shpimit.

Pas shpimit, është e rëndësishme që vathët të mos hiqen për disa kohë. Sidoqoftë, foshnjat janë të vështira për t’u kontrolluar, kështu që përpjekja për t’i hequr mund t’i dëmtojë. Dhe, nëse arrijnë t’i heqin, ekziston rreziku i gëlltitjes.

Ekziston rreziku i infektimit

Edhe nëse merren të gjitha masat paraprake, shpimi i veshëve të foshnjës gjithmonë paraqet rrezik për zhvillimin e një infeksioni. Dhimbje dhe ënjtje mund të ndodhin nëse veshi nuk pastrohet siç udhëzohet nga një specialist. Është gjithashtu e rëndësishme të theksohet se vathët nuk hiqen për të paktën gjashtë javë nga momenti i vendosjes.

Është më mirë që ata të marrin vendimin vetë

Mund të jetë një zgjedhje më e mirë për ta lënë fëmijën ta marrë këtë vendim vetë kur të rritet dhe kur është në gjendje të kujdeset vetëm për veshët e tij të shpuar sipas këshillave që ka marrë nga ekspertët.

Lexo edhe

Video

error: