Pse Mbretëresha Elisabeth kishte lëkurë të bukur deri në moshën 96-vjeçare

Pse Mbretëresha Elisabeth kishte lëkurë të bukur deri në moshën 96-vjeçare

Mbretëresha Elisabeth edhe në moshën 96-vjeçare kur u nda nga jeta kishte arritur të mbante një lëkurë prej porcelani dhe rrezatuese. Lëkura e bukur e Mbretëreshës e bënte atë të dukej shumë më e re dhe duket se ajo kishte sekretet e saj për të mbajtur një lëkurë gjithmonë të freskët.


Sigurisht, kur kalojmë shumicën e ditëve të mbyllur në një zyrë, ku nuk ka oksigjen të freskët dhe lëkura jonë është e ekspozuar ndaj ajrit të kondicionuar, është shumë e arsyeshme që lëkura jonë të jetë e zbehtë. Përkundrazi, do ta keni vënë re se sa e shëndetshme dhe rrezatuese duket lëkura jonë kur shkojmë me pushime ose jemi në fshat edhe për një fundjavë, ku ajri është më i pastër. Në njëfarë mënyre, atëherë, ndërsa Mbretëresha Elisabeth kishte kaluar ditë të panumërta në pronat e saj të vendit, kjo ishte diçka që i kishte përfituar pa masë lëkurës së saj gjatë viteve.

Lëkura prej porcelani e Mbretëreshës Elisabeth ishte një shenjë e qartë se ajo ishte shumë e kujdesshme ndaj ekspozimit në diell. E mbuluar gjithmonë me kapele dhe çadra për t’u mbrojtur nga rrezet e dëmshme UV, mungesa e ekspozimit ndaj diellit të dëmshëm ishte arsyeja kryesore pse lëkura e saj kishte kaq pak rrudha dhe asnjë njollë.

Lexo edhe

Video