Pse gjithmonë stjuardesat na presin në aeroplan me duar pas shpinës?

Pse gjithmonë stjuardesat na presin në aeroplan me duar pas shpinës?

Ju mund të keni vënë re se kur hipni në një aeroplan, stjuardesat e fluturimit ju përshëndesin gjithmonë me duart e tyre në kurriz? Nëse nuk e keni ditur dhe jeni kureshtar, na lini t’i përgjigjemi kësaj pyetje.

Përgjigjja nuk është se ato po përgatisin një sprej nëse dikush i sulmon ose një elektroshok nëse e gjejnë një terrorist. Në mënyrë të veçantë, ekuipazhi i kabinës është përgjegjës për përcaktimin e numrit të saktë të udhëtarëve para nisjes dhe kontrollimin e udhëtarëve kur ata janë ulur, pak para nisjes dhe shpjegimin e procedurave të sigurisë, transmeton KosovaPress.


Sidoqoftë, dihet pak për faktin se, kur hipin në një fluturim, pjesëtarët e fluturimit numërojnë pasagjerë, në mënyrë që të kenë një numërues që e fshehin pas shpinës! Nëse mendoni se stafi juaj do t’ju sulmojë nëse dukeni të dyshimtë, ato vetëm ju regjistrojnë me një numërues.

 

Video

error: