Protestuesi i Moskës lidh duart si viktimat e Buçës

Protestuesi i Moskës lidh duart si viktimat e Buçës

Një protestues në Moskë është fotografuar i shtrirë me fytyrë përtokë me duart e lidhura, në shenjë proteste, pasi trupat e ukrainasve u gjetën në të njëjtin pozicion në zonat afër Kievit që deri vonë ishin pushtuar nga forcat ruse.

Imazhet tronditëse të trupave në rrugët e Buçës – disa me duar të lidhura – kanë nxitur një reagim ndërkombëtar duke iu kundërvënë edhe më shume Rusisë.


Fotot e protestës janë shpërndarë nga faqja e pavarur ruse, Holod.media. Stafi i faqes është larguar nga Rusia dhe shpesh është vënë në shënjestër nga autoritetet ruse – por nuk janë bllokuar ende, ndryshe nga publikimet e tjera.

Protestuesi është fotografuar në pjesë të ndryshme të kryeqytetit rus, duke përfshirë në një urë pranë katedrales së qytetit, Krishti Shpëtimtar.

Lexo edhe

Video