Protestë kundër masave të reja në Shkup

Protestë kundër masave të reja në Shkup

Një protestë paqësore u mbajt sonte në Shkup kundër masave të reja për shtypjen e koronavirusit.

Protestuesit, përfshirë pronarët e restoranteve, mbanin pankarta me mesazhet: “Trupi im është pronë e Zotit”, “Trupi im është zgjedhja ime”, “Mbroni planetin”, largoni elitën “,” Ndaloni vaksinimin e detyruar “,” Më ktheni lirinë time, ne do të përmbysim regjimin tuaj “.

Protesta filloi para ndërtesës së parlamentit dhe vazhdoi para ndërtesës së Qeverisë së Maqedonisë Veriore, njoftuan mediat maqedonase.


Sipas vendimit të qeverisë në Shkup, nga nesër, një certifikatë vaksinimi do të kërkohet për hyrje në objekte e hotelerisë, koncerte ose ngjarje sportive.

Përveç shkuarjes në kafene, restorante ose klube nate, certifikata COVID do të jetë e nevojshme për të gjitha llojet e festimeve, të cilat mund të organizohen vetëm në ambient të hapur, si dhe për koncerte, seminare, konferenca, ngjarje kulturore dhe sportive.

Puna e klubeve të natës, disko, bare është ende e kufizuar në 50 për qind të kapacitetit të zonave të hapura dhe mund të strehojë një maksimum prej 1.000 vizitorësh, në përputhje me protokollet ekzistues antivirus.

Lexo edhe

Video