Prokuroritë e Shtetit të Kosovës dhe të Malit të Zi vazhdojnë të avancojnë bashkëpunimin në luftën kundër krimit

Prokuroritë e Shtetit të Kosovës dhe të Malit të Zi vazhdojnë të avancojnë bashkëpunimin në luftën kundër krimit

“Prokuroritë e Shtetit të Kosovës dhe Malit të Zi do të vazhdojnë të avancojnë bashkëpunimin në të gjitha nivelet për të përmbushur nevojat e luftës efektive kundër të gjitha llojeve të krimit.”, kështu u dakorduan në Podgoricë U.D e Prokurores Supreme e Shtetit të Malit të Zi, Maja Jovanović dhe U.D  Kryeprokurori i Shtetit të Kosovës, Besim Kelmendi.

“Jemi të vetëdijshëm për faktin që anëtarët e grupit kriminal bashkohen lehtësisht, se bota e tyre nuk njeh kufij dhe procedura burokratike. Pikërisht për këtë, për ne është veçanërisht e rëndësishme arritja e një bashkëpunimi direkt i cili do të mund të përshpejtonte veprimet konkrete të prokurorive të Malit të Zi dhe Kosovës”, tha U.D. Prokurorja Supreme e Shtetit, Maja Jovanoviq.


Ndërsa, U.D. Kryeprokurori i Shtetit i Republikës së Kosovës, Besim Kelmendi, theksoi se përmirësimi i bashkëpunimit dhe veprimet e përbashkëta do të kontribuojnë njëkohësisht si në parandalimin ashtu edhe në luftimin e të gjitha llojeve të krimit, në radhë të parë të krimit të organizuar.

Bashkëbiseduesit, siç u bë e ditur në komunikatë, konstatuan se bashkëpunimi i dakorduar në periudhën e ardhshme do të rezultojë në përshpejtimin e procedurave në çështje të veçanta.

Lexo edhe

Video