Prokuroria Speciale ka bërë dy kërkesa për lëshim të urdhër arrestit kundër 3 personave

Prokuroria Speciale ka bërë dy kërkesa për lëshim të urdhër arrestit kundër 3 personave

Prokuroria Speciale e Kosovës ka bërë dy kërkesa për lëshim të urdhër arrestit për tre persona të dyshuar për vepra të ndryshme penale.


Kërkesa e parë e urdhër arrestit ka të bëjë kundër një personi për veprën penale krime lufte kundër popullsisë civile sipas ligjeve në fuqi dhe konventave ndërkombëtarë.

Ndërkaq, kërkesa e dytë e urdhër arrestit është kundër dy personave, për veprat penale pjesëmarrja ose organizimi i grupit kriminal të organizuar dhe keqpërdorim i pozitës apo autoritetit zyrtar.

Lexo edhe

Video