Prokuroria e Nju Jorkut fton fëmijët e Trump për të dëshmuar

Prokuroria e Nju Jorkut fton fëmijët e Trump për të dëshmuar

Zyra e Prokurorit të Shtetit të Nju Jorkut i dorëzoi ftesat gjyqësore fëmijëve të Donald Trump, Ivanka dhe Donald Junior, dhe si pjesë e hetimit nëse organizata e biznesit të Trump manipuloi vlerat e pronës së saj, raporton New York Times, duke cituar dokumentet e gjykatës.

Thirrjet erdhën nga zyra e prokurores së shtetit Letisha James më 1 dhjetor dhe Trump mori një telefonatë personalisht, shtoi NYT, përcjell Reuters.

Zyra e James kërkon përgjigje për pyetjen nëse organizata e Trump manipuloi vlerat e pasurive të saj të paluajtshme.


Hetimi i saj është i lidhur deri në një farë mase, por nuk është pjesë e hetimit penal të Prokurorit të Qarkut të Manhattanit për çështjet e organizatës së Trump, duke përfshirë dyshimet se organizata e ka ekzagjeruar vlerën e disa pasurive të paluajtshme për të marrë kredi dhe lehtësime tatimore.

James iu bashkua hetimit majin e kaluar. Djali i dytë i Trump, Eric, u mor në pyetje nga hetuesit nga zyra e prokurorit të shtetit në tetor 2020, sipas New York Times.

Ish-presidenti Trump e paditi James për të bllokuar hetimin e saj civil për mashtrimin e supozuar në kompaninë e tij dhe e akuzoi atë se i shërbente politikës partiake si demokrate.

Lexo edhe

Video