Prokurori i Shtetit vlerëson të arriturat e Kosovës në luftën kundër korrupsionit për vitin 2021

Prokurori i Shtetit  vlerëson të arriturat e Kosovës në luftën kundër korrupsionit për vitin 2021

Prokurori i Shtetit ka mirëpritur Indeksin e Perceptimit të Korrupsionit për vitin 2021, të përpiluar nga organizata ndërkombëtare “Transparency International”, ku theksohet se Kosova ka shënuar përparim të lehtë në luftën kundër korrupsionit, duke u vlerësuar me 39 pikë, tri më shumë sesa në vitin 2020.


Prokurori i Shtetit në një komunikatë për media vlerëson se kjo është një e arritur e të gjitha institucioneve ligjzbatuese në Kosovë, si dhe i gëzohet faktit që Kosova ka shënuar një progres të tillë, duke u ngritur për 17 vende, që padyshim është meritë e sistemit të drejtësisë në përgjithësi si dhe e sistemit prokurorial në veçanti.

Prokurori i Shtetit mbetet i përkushtuar për të punuar që Kosova të përparojë edhe më tutje në fushën e sundimit të ligjit, luftimin e korrupsionit, krimit të organizuar dhe të gjitha dukurive tjera negative.

Lexo edhe

Video