Prokurori i rastit: R. Kelly ka anën e errët të fshehur nga publiku

Prokurori i rastit: R. Kelly ka anën e errët të fshehur nga publiku

R. Kelly ka një anë “të errët” dhe “të fshehur” që publiku e pa rrallë gjatë karrierës së tij, thanë prokurorët në hapjen e gjyqit të tij të dytë federal.

Këngëtari u shpall fajtore për trafik seksual dhe shantazh në një gjykatë të Nju Jorkut vitin e kaluar. Më vonë ai u dënua me 30 vjet burg.

Por sot, një gjyq i veçantë mbi pornografinë e fëmijëve dhe akuzat për pengim filloi në Çikago.

Avokati i tij i kërkoi jurisë të mos pranonte portretizimin e Kelly-t si “një përbindësh”.

Kelly, emri i vërtetë i të cilit është Robert Sylvester Kelly, përballet me 13 akuza, duke përfshirë krijimin dhe marrjen e pornografisë së fëmijëve, pengimin e drejtësisë dhe joshjen e të miturve në aktivitet seksual.

Në vitin 2008, ai u akuzua gjithashtu për përpjekje për të manipuluar një gjyq të ngjashëm duke dhënë ryshfet dhe frikësuar dëshmitarët.

Prokurorët përdorën fjalët e tyre hyrëse për t’i treguar jurisë se çfarë të presë gjatë katër apo më shumë javëve të ardhshme, duke detajuar të mbijetuarit që do të dëshmojnë dhe disa nga ato që pritet të dëgjojë juria.

Kjo përfshin dëgjimin e një gruaje – të cilën prokurorët po e quajnë Jane – e cila do të dëshmojë se ajo u shfaq në një kasetë seksuale të dyshuar me Kelly kur ishte 13 ose 14 vjeç dhe këngëtari ishte 31-vjeç.


Sipas prokurorëve, Kelly bëri katër video të veçanta me Jane – segmente të të cilave do t’u shfaqen juristëve.

Kjo video ishte qendra e gjyqit të vitit 2008, megjithatë në atë kohë Kelly dhe Jane mohuan se ishin ata në kasetë. Asnjëri nuk dëshmoi dhe Kelly u lirua nga të gjitha akuzat.

Ky gjyq, që po ndodh në qytetin e tij të lindjes, Çikago, po shihet nga shumë njerëz si një përsëritje e gjyqit të vitit 2008, kur ai përballej me 14 akuza për pornografi për fëmijë.

Në këtë proces akuzohen edhe dy nga ish-punonjësit e Kelly-t. Derrel McDavid, ish-menaxheri i tij i biznesit, akuzohet se ka ndihmuar Kelly-n të rregullojë gjyqin e vitit 2008 dhe Milton Brown është akuzuar për marrjen e pornografisë së fëmijëve.

Të dy burrat janë deklaruar të pafajshëm. McDavid planifikon të dëshmojë në gjykatë, tha avokati i tij të mërkurën.

Prokurorët pretendojnë se Kelly dhe McDavid dërguan para të heshtura dhe dhurata të shtrenjta për Jane dhe prindërit e saj gjatë disa viteve për t’i mbajtur ata të heshtur.

Gjyqi i mëparshëm i Kelly-t u publikua shumë dhe në fjalimin e saj të hapjes, avokati i tij mbrojtës i kujtoi jurisë se ai meritonte një gjykim të drejtë edhe nëse qeveria kërkon ta portretizojë atë si një “përbindësh”.

Kelly ende po përballet me akuza shtetërore për abuzim seksual të rënduar në Illinois dhe akuza për prostitucion dhe nxitje në Minesota.

Video