Prokurori francez kërkon paraburgim për të armatosurin e Parisit

Prokurori francez kërkon paraburgim për të armatosurin e Parisit

Prokurori i Parisit kërkoi të hënën ndalimin e një personi të armatosur, i cili u referua për aktakuzë, pasi ai vrau të paktën tre persona në kryeqytetin francez javën e kaluar.

Të premten, një person i armatosur 69-vjeçar – shofer treni në pension William M., që thuhet se është një entuziast me armë me një histori të shkeljeve të armëve – hapi zjarr në rrugën Enghien, duke vrarë të paktën tre persona dhe duke plagosur tre të tjerë, sipas mediave lokale.

William M. tani do të sillet para një gjyqtari hetues, ndërsa prokurorja e Parisit Laure Beccuau kërkoi masën e paraburgimit për të.


Hetimi gjyqësor është hapur për “vrasje dhe tentativë vrasje për shkak të racës, përkatësisë etnike, kombit apo fesë” si dhe “marrje dhe posedim të paautorizuar të armëve”.

Autori i armatosur tashmë ka njohur motivet raciste, tha prokuroria në një deklaratë të dielën.

Ai gjithashtu pranoi “urrejtjen ndaj të huajve që ishte bërë plotësisht patologjike”, duke e përshkruar veten si “depresiv dhe vetëvrasës”./AA

Lexo edhe

Video