Profili i kryetarit të ri të Prishtinës

Profili i kryetarit të ri të Prishtinës

Përparim Rama është betuar si kryetar i Komunës së Prishtinës për katër vitet e ardhshme. Rama gjatë inaugurimit të Kuvendit Komunal të Prishtinës, u betua se se do t’i kryejë gjitha detyrat si udhëheqës i kryeqytetit me ndershmëri dhe mënyrë të paanshme.

Para pranim-dorëzimit të detyrës, u pa një përqafim i “ngrohtë” mes ish-kryetarit të Prishtinës, Shpend Ahmetit dhe Përparim Ramës.

Kandidati i Lidhjes Demokratike të Kosovës (LDK), Përparim Rama në raundin e dytë të zgjedhjeve lokale që u mbajtën më 14 nëntor, përmbysi rezultatin në Prishtinës.

Përparim Rama ndryshe prej raundit të parë të zgjedhjeve që u mbajtën më 17 tetor kishte 29.17 përqind të votave, të dielën e 14 nëntorit, ai la mbrapa kundërkandidatin nga Vetëvendosje, Arben Vitia, duke fituar besimin e 40 mijë e 659 qytetarëve apo 51.07%, duke dalë kështu i pari i kryeqytetit të Kosovës.

Pas rezultateve preliminare të shpallura nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ), Rama para mbështetësve të tij premtoi që do t’i realizojë premtimet që i bëri gjatë fushatës dhe se do të punojë derisa të realizojë transformimin e kryeqytetit.

Por kush është Përparim Rama?

Më poshtë sjellim profilin e të parit të Komunës së Prishtinës, sipas rezultateve preliminare:

Përparim Rama lindi më 20 janar 1976. Është arkitekt e urbanist i njohur shqiptar – i vlerësuar me çmime ndërkombëtare gjithandej nëpër botë.

Përparim Rama është i martuar me Kristale Ivezaj dhe kanë tre fëmijë, Arra Serafinë Rama, Tigër Rok Rama dhe Bron Nduë Rama

𝐊𝐮𝐚𝐥𝐢𝐟𝐢𝐤𝐢𝐦𝐞𝐭𝐚𝐤𝐚𝐝𝐞𝐦𝐢𝐤𝐞𝐝𝐡𝐞𝐩𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐞

𝐑𝐈𝐁𝐀 – Associate Member (Instituti Mbretëror i Arkitekteve Britanik ) 2003

𝐒𝐌𝐀𝐑𝐓𝐥𝐚𝐛 – Mbikëqyrës – Media Instituti SMARTlab Programi Master dhe Doktoraturë 2007


𝐂𝐄𝐂𝐀– Member – Centre for Evolutionary Computing in Architecture) 2003

MSc Master i dalluar

Qendra për Kompjutim Evolutiv në Arkitekturë

(University of East London) 2003

DipArch (University of East London)

Shkolla e Arkitekturës

Instituti Mbreteror i Arkitekteve Britanik Pjesa II 2001-03

BA (Hons) SBU London South Bank University

Instituti Mbretëror i Arkitekteve Britanik Pjesa I 1995-98

Përvoja kyçe: Si drejtor themelues i 4M Group, Rama është përgjegjës për planifikim të menaxhimit dhe zhvillimit të përgjithshëm të byrosë, projektet e tij përfshijnë nga ato të banimit deri tek ato komerciale, nga hotelet deri tek ndërtimet mikse, aeroport dhe planifikim urban.

Rama konsulton Fondin e hulumtimeve Kombëtare të Shtetit te Katarit në projektet urbane dhe arkitekturale aktuale dhe të së ardhmes në Katar. Ai po ashtu është edhe udhëheqës i ekipit të projektit të master planit për zhvillimin e fshatit të qëndrueshëm “Dhërmi” në 10ha në jug të Shqipërisë, në detin Jon.

Ai ishte udhëheqës i konzorciumit ndërkombëtar të projektimit, udhëhequr nga 4M GROUP deri në lejen urbanistike të Kompleksit me te madh ne Ballkan me zhvillim miks në Prishtinë. Ai ishte këshilltar specialist në zhvillimin e veglave për planifikim hapësinor dhe arkitekturë për Neëham Council dhe Toëer Hamlets në Londër, në përgatitjet për Lojërat Olimpike Londra 2012. Ai ishte udhëheqës në projektim të planit rregullativ.

Lexo edhe

Video

3 Comments

Komentet janë të mbyllura.