Princi Andrew heq dorë nga të gjitha titujt ushtarakë dhe mbretërorë

Princi Andrew heq dorë nga të gjitha titujt ushtarakë dhe mbretërorë

Princi Andrew i ktheu titujt e tij ushtarakë dhe fuqitë mbretërore mbretëreshës britanike, raportojnë mediat botërore.

Duka i Jorkut nuk do të quhet më “Lartësia e Tij” në jetën publike, pasi prokurori vendosi ta gjykojë për një lidhje seksuale.

Sipas Buckingham Palace, ai tani do të shfaqet në publik si qytetar privat.


Virginia Geoffrey, viktimë e dhunuesit dhe financierit të ndjerë Jeffrey Epstein dhe një nga prokurorët më të famshëm të Epstein, paditi princin Andrew në një gjykatë federale të Nju Jorkut në gusht.

Geoffrey deklaroi në padi se princi e abuzoi seksualisht në shtëpinë e mikeshës së Epstein, Ghislaine Maxwell në Londër dhe në pasuritë e tij të tjera të paluajtshme.

Duka i Jorkut mohon të ketë pasur marrëdhënie seksuale me Virginia Geoffrey dhe familja mbretërore britanike i cilësoi akuzat si të rreme dhe të pabaza.

Video