Pompeo: SHBA së shpejti do të shqyrtojnë sanksione shtesë kundër Rusisë

Pompeo: SHBA së shpejti do të shqyrtojnë sanksione shtesë kundër Rusisë

Shtetet e Bashkuara së shpejti do të shqyrtojnë sanksione shtesë kundër Rusisë, deklaroi sot sekretari në largim i Shtetit Mike Pompeo.

SHBA së shpejti do të konsiderojnë sanksione shtesë kundër Rusisë në përputhje me Ligjin për Kundërvajtjen e Kundërshtarëve Amerikanë përmes Sanksioneve (CAATSA) dhe Ligjin për Mbrojtjen e Sigurisë Evropiane të Energjisë (PEESA), thuhet në deklaratën me shkrim nga Pompey, i cili do të largohet nga detyra më 20 janar.

Ai kujtoi se SHBA vendosi sanksione për anijen që po punon në ndërtimin e Rrjedha e Veriut 2 – “Fortuna”, dhe pronarin e saj, kompaninë “KVT RUS”.


“Nëse ‘Rrjedha e Veriut 2’ do të përfundojë, kjo do t’i japë Rusisë mundësinë për të anashkaluar plotësisht Ukrainën, duke e privuar atë nga të ardhurat jashtëzakonisht të rëndësishme dhe” duke e hapur “atë për veprime të mëtejshme agresive ruse dhe gjithashtu do të lejojë që burimet natyrore të përdoren si instrumente presioni. dhe ndikim keqdashës në Evropën Perëndimore,” tha Pompeo.

Sipas tij, “njoftimi i sotëm i sanksioneve tregon se Shtetet e Bashkuara nuk kanë frikë t’i mbajnë përgjegjës ata që vazhdojnë të ndihmojnë dhe miratojnë këtë instrument rus të detyrimit”.

Projekti “Rrjedha e Veriut 2” nënkupton ndërtimin e dy degëve të tubacionit të gazit, kapaciteti total i të cilave do të arrijë në 55 miliardë metra kub gaz në vit, nga bregu i Rusisë, nën Detin Baltik, në Gjermani.

Kompanitë e shumta evropiane po marrin pjesë në ndërtimin e tubacionit të gazit.

Lexo edhe

Video

1 Koment

Komentet janë të mbyllura.