Polonia renditet e gjashta në Indeksin e Mbrojtjes Kibernetike

Polonia renditet e gjashta në Indeksin e Mbrojtjes Kibernetike

Polonia është renditur e gjashta në botë për sa i përket qëndrueshmërisë ndaj sulmeve kibernetike, sipas MIT Technology Review.

“Indeksi i Mbrojtjes Kibernetike është një renditje e 20 ekonomive kryesore të botës sipas aseteve të tyre kolektive të sigurisë kibernetike, aftësive organizative dhe qëndrimeve të politikave”, shkruan MIT Technology Review.

“Ai mat shkallën në të cilën këto ekonomi kanë adoptuar praktika teknologjike që avancojnë elasticitetin ndaj sulmeve kibernetike dhe promovojnë transaksione të sigurta dixhitale”, sipas MIT Technology Review.


“Kjo tregon se aktivitetet tona ndërkombëtare po vlerësohen’, shkroi në Twitter ministri i Mbrojtjes i Polonisë, Mariusz Blaszczak.

“Gjeopolitika luajti një rol të rëndësishëm në rezultatin e përgjithshëm në rastin e Koresë së Jugut, e cila u rendit e treta, dhe Polonisë, e cila u rendit e gjashta”, sipas forcave ushtarake polake të sigurisë kibernetike DKWOC.

“Polonia u vlerësua gjithashtu për forcimin e bashkëpunimit rajonal të sigurisë kibernetike, duke përfshirë mbështetjen e saj për Ukrainën”, shtoi njësia e sigurisë kibernetike. /PAP/

Video