Politika serbe sërish përzihet në sport, pingpongistëve kosovarë iu mohohet pjesëmarrja në Evropian

Politika serbe sërish përzihet në sport, pingpongistëve kosovarë iu mohohet pjesëmarrja në Evropian

Politika serbe vazhdon të përzihet në sport, dhe atë duke diskriminuar sportistët nga Kosova.

Rasti i fundit ndodhi me pingpongistët, të cilëve iu mohua pjesëmarrja me të drejta të barabarta me shtetet tjera në Kampionatin Evropian të Pingpongut U-21, që po mbahet në Beograd të Serbisë.


Në lidhje me këtë ngjarje, ka reaguar Komiteti Olimpik i Kosovës duke e dënuar këtë veprim nga ana e Serbisë. KOK-u gjithashtu ka bërë thirrje që të reagojë edhe Federata Evropiane e Pingpongut (ETTU) dhe të marrë masat e nevojshme ndaj organizatorit.

“KOK shpreson që Federata Evropiane e Pingpongut (ETTU), të marrë masat e nevojshme ndaj organizatorit të Evropianit, në këtë rast Serbisë, me besimin se diskriminimet e tilla do të marrin fund një herë e përgjithmonë”, thuhet në reagimin e KOK-ut.

Lexo edhe

Video