Policia: Në Mitrovicë të Veriut e Zubin Potok janë regjistruar shkrepje armësh e shpërthime

Policia: Në Mitrovicë të Veriut e Zubin Potok janë regjistruar shkrepje armësh e shpërthime

Në komunikatën e Policisë thuhet se Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ), bazuar në Kushtetutën dhe ligjet e vendit, duke u bazuar edhe në bashkëpunimin ndërinstitucional i ka bërë kërkesë Policisë së Kosovës për asistencë rreth përgatitjeve për mbajtjen e zgjedhjeve lokale në komunat në veri të vendit.

Me këtë rast, Policia e Kosovës njofton opinionin publik në lidhje me zhvillimet e sigurisë në veri të vendit se, sot më datë 6 dhjetor 2022, në komunat Zubin Potok dhe Mitrovicë Veri,  Njësitë policore të rendit publik kanë shoqëruar zyrtarët e Komisionit Komunal zgjedhor në zyrat e komisionit komunal zgjedhor, të cilat ndodhen në komunat Zubin Potok e Mitrovicë Veri me qëllim të  kryerjes së detyrave dhe kompetencave të  tyre ligjore.

Në orët e para të pasdites së sotme, në disa zona të Zubin Potok-ut dhe Mitrovicës Veri janë regjistruar disa incidente (dyshohet shkrepje armësh e shpërthime).

Njoftimi i plotë:


Policia e Kosovës, sipas detyrës zyrtare dhe autorizimeve ligjore, në vazhdimësi po angazhohet në ofrimin e sigurisë, ruajtjen e rendit dhe qetësisë publike si dhe ndërmarrjen e masave policore komfor situatës dhe zhvillimeve në gjithë vendin, përfshirë zhvillimet në Veri të Mitrovicës.

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ), bazuar në Kushtetutën dhe ligjet e vendit, duke u bazuar edhe në bashkëpunimin ndërinstitucional i ka bërë kërkesë Policisë së Kosovës për asistencë rreth përgatitjeve për mbajtjen e zgjedhjeve lokale në komunat në veri të vendit.

Me këtë rast, Policia e Kosovës njofton opinionin publik në lidhje me zhvillimet e sigurisë në veri të vendit se, sot më datë 6 dhjetor 2022, në komunat Zubin Potok dhe Mitrovicë Veri,  Njësitë policore të rendit publik kanë shoqëruar zyrtarët e Komisionit Komunal zgjedhor në zyrat e komisionit komunal zgjedhor, të cilat ndodhen në komunat Zubin Potok e Mitrovicë Veri me qellim të  kryerjes së detyrave dhe kompetencave të  tyre ligjore.

Në orët e para të pasdites së sotme, në disa zona të Zubin Potok-ut dhe Mitrovicës Veri janë regjistruar disa incidente (dyshohet shkrepje armësh e shpërthime), por deri në këto momente nuk janë raportuar lëndime nga këto incidente, përderisa raportohet se protestuesit kanë demoluar zyrat e komisionit komunal zgjedhor.

Policia e Kosovës në vazhdimësi përcjellë dhe vlerëson situatën e sigurisë në vend dhe ndërmerr masa të nevojshme për zbatimin e ligjit dhe vendimeve të autoriteteve shtetërore të Kosovës.

Lexo edhe

Video

3 Comments

  • […] Lars-Gunnar Wigemark (@LarsGWigemark) December 7, 2022 Policia: Në Mitrovicë të Veriut e Zubin Potok janë regjistruar shkrepje armësh e shpërthime Tërhiqet shorti për subjektet politike për zgjedhjet e jashtëzakonshme në veri, ja renditja […]

  • […] Policia: Në Mitrovicë të Veriut e Zubin Potok janë regjistruar shkrepje armësh e shpërthime Tërhiqet shorti për subjektet politike për zgjedhjet e jashtëzakonshme në veri, ja renditja Musliu për ngjarjet në veri: Kjo është vepra e Vuçiqit – të përkëdhelurit të Evropës! Sirena në Zveçan, pritej të zëvendësoheshin zyrtarët e KQZ në veri […]

  • […] Policia: Në Mitrovicë të Veriut e Zubin Potok janë regjistruar shkrepje armësh e shpërthime Tërhiqet shorti për subjektet politike për zgjedhjet e jashtëzakonshme në veri, ja renditja Musliu për ngjarjet në veri: Kjo është vepra e Vuçiqit – të përkëdhelurit të Evropës! Sirena në Zveçan, pritej të zëvendësoheshin zyrtarët e KQZ në veri […]

Komentet janë të mbyllura.