Policia në dyqane: Ja si e shtypi Irlanda pandeminë COVID-19

Policia në dyqane: Ja si e shtypi Irlanda pandeminë COVID-19

Irlanda kishte numrin më të ulët të rasteve të reja dje në tri javët e fundit, pas hyrjes në fuqi të masave më të rrepta epidemiologjike.

Qeveria e kryeministrit Michael Martin konfirmoi kthimin e vendit në nivelin më të lartë të kufizimeve në luftën kundër koronavirusit dhe të gjitha dyqanet përveç ushqimit u mbyllën për gjashtë javë, ndërsa restorantet shërbejnë vetëm ushqim dhe njerëzit nuk lejohen të shkojnë më shumë se pesë kilometra nga shtëpitë e tyre.


Dy javë më parë, të gjithë restorantet u mbyllën dhe numri i vizitave në familje ishte i kufizuar.

Irlanda regjistroi dje 675 raste të reja të COVID, numri më i ulët që nga 9 tetori. Në të njëjtën kohë, mesatarja e shtatë ditëve ra nga 1,176 shtatë ditë më parë në 866.

Për të mbajtur gjithçka brenda kufijve të rreptë, po ndihmon edhe policia irlandeze, e cila po ruan produktet esenciale nga klientët.

Video

1 Koment

Komentet janë të mbyllura.

error: