Lajme   Zgjedhjet 2021   Biznes   Sport   Covid-19   Video   Kulturë   Magazina   Ngjarje

Policët austriakë do të marrin syze dielli

Policët austriakë do të marrin syze dielli

Pjesëtarët e policisë austriake së shpejti do të marrin zyrtarisht syze dielli, për të cilat aktualisht po shpallet një tender.

Sipas tenderit, 26.000 syze dielli do të blihen, të cilat do të përdoren nga oficerët e zbatimit të ligjit nga pranvera.

Shteti është i gatshëm të shpenzojë maksimumi 3.3 milionë euro për blerjen e syzeve zyrtare të diellit, që është deri në 127 euro për copë, raporton e përditshmja vjeneze “Kurir”.


Tenderi gjithashtu përcakton kushtet, përkatësisht, syzet duhet të jenë në hundë në çdo situatë, madje edhe kur rezistoni, por edhe kur përdorni një armë.

Ngjyra e xhamit duhet të jetë gri, dhe korniza në polici blu. Syzet, përveç kësaj, duhet të zgjasin të paktën pesë vjet, dhe duhet të dorëzohen me një shami dhe këllëf.

Nëse tenderi realizohet, kjo do të jetë hera e parë që oficerët e policisë austriake marrin syze dielli zyrtare.

Video

error: