Petkov udhëton në Baku për të konfirmuar sasitë e gazit për Bullgarinë

Petkov udhëton në Baku për të konfirmuar sasitë e gazit për Bullgarinë

Kryeministri i Bullgarisë Kiril Petkov do të shkojë në Baku të Azerbajxhanit këtë javë për të konfirmuar sasitë e gazit azerbajxhanas që do të dërgohen në Bullgari.

Duke folur me gazetarët në qytetin veri-qendror të Veliko Tarnovo të martën, Petkov tha se ai pret që inter-konektori me Greqinë, i cili do të furnizojë 1 miliard metra kub gaz azerbajxhanas në vit, të jetë funksional në korrik.

“Ne po përpiqemi të bëjmë një përzierje midis gazit të lëngshëm dhe gazit azerbajxhanas në mënyrë që çmimi mesatar i dërgesës të jetë më i mirë se ai i Gazprom, për t’u siguruar që ekonomia bullgare të jetë konkurruese dhe e larmishme,” tha ai.


Lidhur me situatën politike në Bullgari, kryeministri tha se pret që qeveria të vazhdojë të punojë dhe të jetë e qëndrueshme pavarësisht largimit të Koalicionit TISP.

Nëse nuk kemi 22 ligje të miratuara deri në fund të vitit, ne humbim dhe ndalojmë 20 miliardë leva të fondeve evropiane për ekonominë bullgare, tha Petkov, duke iu referuar miratimit të rishikimeve të buxhetit të shtetit për vitin 2022 dhe paketës së ligjeve të nevojshme për të. të fillojë zbatimin e Planit Kombëtar të Rimëkëmbjes dhe Rezistencës.

Ai vuri në dukje se tani është e rëndësishme të rregullohen pensionet, gjë që nuk po ndodh, familjet e reja nuk po marrin lehtësim shtesë nga taksat, çmimet mbeten të larta, diversifikimi i gazit duhet të vazhdojë dhe vendi duhet të përgatitet për një valë të re të mundshme të COVID këtë vjeshtë. .

Nëse në këtë moment hyjmë në një seri zgjedhjesh, do të ishte vërtet humbje kohe. Të gjithë duhet ta kuptojnë pse janë në Kuvend dhe cila është përgjegjësia e tyre, ritheksoi Petkov./BTA

Lexo edhe

Video