Përqindja e shpenzimeve për arsim në Itali shumë më e ulët se mesatarja e BE-së

Përqindja e shpenzimeve për arsim në Itali shumë më e ulët se mesatarja e BE-së

Italia shpenzon 4.1% të PBB-së (Prodhimit të Brendshëm Bruto) të saj për arsimimin e fëmijëve, një përqindje shumë më e ulët se mesatarja evropiane prej 4.8%, tha Save the Children Italia në një raport të mërkurën.


Raporti tha se kjo mungesë investimi shkaktoi disa probleme, duke përfshirë mungesën e vendeve për çerdhe dhe mungesën e numrit të shkollave që ofrojnë dreka shkollore dhe programe me kohë të plotë për të ndihmuar familjet në të cilat punojnë të dy prindërit, raporton ANSA.

Në raport thuhet se, ndërsa sektori i shkollave ishte në qendër të vëmendjes gjatë pandemisë COVID-19, përqindja e shpenzimeve për arsimin jo të lartë ka rënë që kur ka përfunduar urgjenca shëndetësore.

Lexo edhe

Video