Përplasen ashpër Krasniqi dhe Bislimi për arkivat

Zëvendëskryeministri Besnik Bislimi sot në kuvend ka sqaruar deklaratën e tij të më hershme për arkivat, pasi po e ndien veten siç tha ai të kërcënuar, sidomos nga drejtues të PDK-së.

Ndonëse, Bisilimi pretendon se qëndrimi i tij për arkivat fillimisht është në interes të Kosovës.

Madje, Bisilimi në fjalimin e tij, kryetarin e ri të PDK-së, Memli Krasniqi e ka quajtur të përkohshëm, e Vlora Çitakun kryetare të ardhshme.

“Më datën 9 shator kam mbajtur një konferencë për media në ambientet e qeverisë së Kosovës ku mes tjerash kam deklaruar sa vijon: Pala serbe të paktën deklarativisht ka thënë se janë dakord të hapin të gjitha arkivat, sipas tyre kjo nënkupton të hapen edhe arkivat shtetërore që kanë të bëjnë me Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës. Mendoj, se kjo fillimisht është në interes tonin për arsye se shumica e varrezave masive ku pretendohet të jenë në varreza që në informata kanë kryesisht arkivat ushtarake të Serbisë. Kjo ka qenë deklarata ime. Pas kësaj deklarate një mori liderësh politik të PDK-së, duke filluar nga kryetari i tanishëm dhe i përkohshëm, Memli Krasniqi, kryetarja e ardhshme, Vlora Çitaku, Ganimete Musliu e të tjera kanë nisur… edhe Bekim Kamishi, se po të harroj ty, ka nis një valë të tmerrshme të sulmeve dhe shpifjeve, duke thënë se ne po hapim arkivat e UÇK-së. Si zëvendëskryeministër unë kam akses vetëm në arkivat shtetërore. Nuk kam akses në arkivat private”, tha ai.

Duke i reaguar kësaj deklarate të Bisilimit, kryetari i PDK-së, Memli Krasniqi tha se nuk ia ka përmend emrin asnjëherë zëvendëskryeministrit Bislimi, teksa e ka quajtur një korrier të kryeministrit Kurti dhe person të pa rëndësishëm.


“Zëvendëskryeministri Bislimi përdorni shumë terminologji të rëndë kur dilni në kuvend me fol, realisht nuk i takon dikujt që e konsideron veten profesor. Shpifjet i bëtë ju. Unë nuk jam marr me juve, sepse me gjithë respektin njerëzor, nuk iu konsideroj të rëndësishëm. Ju kam injoruar, sepse nuk mendoj që ju keni gjë në dorë. Ju jeni një kurrier i kryeministrit. Ju shpifët, se as emrin nuk ua kam përmend kurrë. Ishte një gënjeshtër, për çka nuk iu ka hije si profesor”, theksoi Krasniqi.  

Por sërish zëvendëskryeministri Bislimi ka insistuar se kryeri Krasniqi e ka sulmuar dhe ia ka përmendur emrin në reagimin e tij më 9 shtator.

“Më 9 shtator 2021, kryetari i PDK-së Memli Krasniqi i ka reaguar zëvendëskryeministrit të Kosovës, Besnik Bislimi, i cili tha se hapja e arkivave të UCK-së në këmbim të hapjes së atyre të Serbisë është në favor të Kosovës. E shenjt, e pastër, e përhershme, e paprekshme është UÇK-ja… Ti nuk je marrë me mua, a po thua, qysh s’po të vjen marre me thënë nuk je marrë. Memli Krasniqi, reagoj edhe faleminderit shumë për injorimin që ma keni bërë deri tash, ju uroj që të më injoroni edhe në të ardhmen. Për momentin më i rëndësishëm është edhe korrier i kryeministrit Kurti, se sa një kryetar i PDK-së”, tha ai.

Kritika ndaj zëvendëskryeministrit Bisilimi ka pasur edhe kryetari i AAK-së, Ramush Haradinaj.

“Diçka për Bislimin, se ky vërtet është një zyrtar i Qeverisë së vendit që është kah i bën shumë dëme kësaj qeverie, edhe këtij kryeministri, edhe vendit tonë me papjekurinë e tij. Nuk dyshoj se ka ndonjë qëllim të keq. Pyeti, se sa qeveri keni dhënë listat e hyrje daljeve, me thënë të drejtën kur kam qenë unë në qeveri nuk ka qenë fushatë, por s’kanë hyrë gati askush, sepse e patëm vendosur taksën 100 përqind”, tha ai.  

Lexo edhe

Video