Periudhen e “presidentit historik” Ibrahim Rugova, e zhvleresoi vet Rugova dhe LDK-ja!

Periudhen e “presidentit historik” Ibrahim Rugova, e zhvleresoi vet Rugova dhe LDK-ja!

Deri me sot në Kosove me ligj nuk u denuan krimet e komunizmit, as krimet serbe kunder njerezimit, as politikanet qe vodhen djersen e popullit… askush ama askush… u denua vetem gjenerata qe refuzoi dhe rrezistoi ligjet diskriminuese dhe segregacioniste te Serbise. Paturpesisht me ligj antihuman dhe anti njerezore me udhezim administrativ dhe ligj për skemat pensionale te vitit 2004, u denua gjenerata e industrialisteve, minatoreve, ndertimtareve qe mbajten mbi supe ekonomine e Kosoves. Keta jane te vetmit qe u denuan politikisht në Kosoven e pavarur dhe te lire, pa be ze. T U R P!

A nuk denoje Rugova dhe LDK gjeneraten e kontributdhenesve qe refuzuan ligjet diskriminuese dhe segregacioniste te Serbise me udhezimin administrativ te 2004, i cili u shnderrua në ligj te skemave pensionale per pensionstet e mevonshem, duke favorizuar serbet. U shnderrua ne gjyq kunder asaj gjenerate…!?


Te gjithe ata qe rrezistuan dhe kontribuan në atë periudhe u ndeshkuan, me nje udhezim administrativ te vitit 2004, per pensionistet kontributdhenes. Ata qe rrezistuan pesuan, iu mohua e drejta në pension kontributdhenes, me arsyetim bizar se pas 1990 nuk i kane paguar kontribut Serbise, duke i dhene grushtin rrenues industrialisteve, minatoreve, ndertimtareve. Kjo ndodhi me 2004 me Ligjin nr. 04/L-131 per skemat pensionale kur ne pushtet ishte Rugova dhe LDK-ja, ndersa u favorizuan… nder ta edhe policet serbe, kontributdhenes.

 Politikanet jane inovatore te sukseshem te plackitjes se xhepit te qytetareve, permes urdheresave administrative, pse jo e rregulluan vjedhjen me ligj, vetem ne Kosove jetojne hajnat ligjore, ata i mbron ligji, si specie e rralle…

Lexo edhe

Video