Për shkak të Kosovës, mblidhet Këshilli i Lartë i Sporteve në Spanjë

Për shkak të Kosovës, mblidhet Këshilli i Lartë i Sporteve në Spanjë

Këshilli i Lartë i Sporteve në Spanjë (CSD) garantoi që ndeshja Spanjë-Kosovë, e cila do të luhet më 31 Mars në Sevilje për t’u kualifikuar për Kupën e Botës Katar 2022, do të zhvillohet në kushtet e normalitetit absolut, pa nënkuptuar një njohje politike të Kosovës raporton gazeta spanjolle “Marca”

Kjo u deklarua këtë të Enjte në Senat nga presidentja e organizatës, Irene Lozano, e cila shpjegoi se pas shortit që vendosi përballë Spanjën dhe Kosovën në të njëjtin grup klasifikimi, u formua një grup pune me praninë e Ministrisë së Punëve të Jashtme, CSD-së dhe Federata Spanjolle të Futbollit (RFEF), përcjellë KosovaPress.


“Janë marrë një sërë vendimesh që do të lejojnë zhvillimin e lojës. Kushtet në të cilat loja do të zhvillohet bien brenda normalitetit absolut dhe nga vlerësimi që nuk nënkupton ndryshimin e qëndrimit politik ndaj Kosovës, sepse ai është pozicioni i Spanjës dhe nuk do të ndryshojë, “tha Lozano

Lozano u shpreh në këtë mënyrë duke iu përgjigjur Senatorit Assumpció Castellví (GPN), i cili pyeti për kërcënimin e Federatës së Futbollit të Kosovës për të mos luajtur lojën pasi ishte përcaktuar si “territor” nga RFEF, ku tregoi se “Kosova është një shtet i pavarur i njohur nga shumica e vendeve më të zhvilluara dhe demokratike në botë dhe një anëtar i barabartë i UEFA-së dhe FIFA-së që nga maji i vitit 2016. “

“Ajo që ka bërë CSD është të zhvillojë atë bisedë ndërmjet Federatës Spanjolle dhe Ministrisë së Punëve të Jashtme, në mënyrë që RFEF të flasë me Federatën Kosovare dhe që udhëzimet politike që Punët e Jashtme të transferohen të jenë korniza në të cilën kemi punuar. Kosova si shtet i pavarur, por kjo nuk do të thotë që Spanja nuk merr pjesë në garat në të cilat merr pjesë Kosova. Kjo është një nga virtytet më të mëdha të sportit, të jesh në gjendje të kapërcesh mosmarrëveshjet e një lloji tjetër, “shtoi Lozano.

Lexo edhe

Video