PDK: Qeveria ta kthej në pikën zero raportin e ZRrE-së për shtrenjtimin e rrymës

Në seancën parlamentare, në emër të grupit parlamentar të PDK-së, deputeti Ferat Shala ka ngritur shqetësimet për situatën emergjente të energjisë elektrike në vend dhe siç tha ai për keq menaxhimin e kësaj gjendje nga qeveria aktuale.

Në deklarimin jashtë rendit të ditës, deputeti Shala ka kërkuar nga Qeveria që ta kthejë në pikën zero raportin e propozuar nga Zyra e Rregullatorit të Energjisë (ZRrE) për ngritjen e çmimit të energjisë elektrike.


Sipas Shalës ngritja e çmimit të rrymës është shqetësuese për kategoritë sociale, dhe siç theksoi ai edhe për sigurinë kombëtare.

“Fatkeqësisht Qeveria si gjithherë e ngurtë dhe jo bashkëpunuese po tregohet edhe në këtë rast e ngurtë dhe jashtë çdo logjike të koordinimit dhe bashkëpunimit në menaxhimin e krizës energjetike. Pastaj pasoja janë të larta për ekonominë e vendit, bizneset, kategoritë sociale dhe gjithë shoqërinë tonë. Në kohën e pandemisë, në kohën e inflacionit të lartë dhe më të lartë në dy dekadat e fundit, në pikun e sezonit dimëror, ZRrE-ja në koordinim me qeverinë na ofron raportin konsultatitv të strukturës tarifore për të gjitha kategoritë e shoqërisë tonë. Ky raport, i cili pasqyron ngritjen e tarifave në një shkallë të pamenduar, të paparashikuar dhe të padëgjuara deri më tani na ofron rritjen në mënyrë lineare nga 42 për qind e deri në 120, e për disa kategori rreth 200 për qind të ngritjes së caktuar të tarifave të cilat janë barrë për taksapaguesit e Kosovës. Ky është një shqetësim i madh social, e ekonomik, politik, por që e prekë edhe sigurinë nacionale. Si grup parlamentar kërkojmë nga qeveria që ta kthej në pikën zero këtë raport, dhe ta kthejmë, bashkërisht të gjithë një zëri”, theksoi Shala.

Lexo edhe

Video

4 Comments

Komentet janë të mbyllura.