Pastrimi i shtëpisë në vjeshtë

Pastrimi i shtëpisë në vjeshtë

Pastrimi dhe rregullimi i shtëpisë gjatë vjeshtës do t’i bëjë netët e dimirit shumë më të këndshme.

Riorganizoni garderobën: Koha për t’i lënë vend veshjeve të vjeshtës/dimrit

Tani jemi zyrtarisht në vjeshtë dhe dimri po afron shpejt, që do të thotë se pak nga pak po nxjerrim trikot e trasha dhe po u japim lamtumirën fustaneve dhe pantallonave të shkurtra të pushimeve. Zakonisht, gjatë kësaj periudhe, garderoba jonë bëhet më e çorganizuar, veçanërisht nëse kemi shumë rroba. Përpara se të vazhdoni me hapat e tjerë të pastrimit kjo është koha ideale për ta riorganizuar, për të krijuar hapësirën optimale për pulovrat, palltot dhe veshjet e tjera më voluminoze që do t’ju nevojiten në muajt e ardhshëm.

Këshillat tona janë:


– Lajini dhe thajini mirë rrobat përpara se t’i paketoni apo ruani diku tjetër

– Shmangni qeset plastike të pastrimit kimik, pasi rrezikoni që t’i ndryshoni ngjyrën rrobave tuaja nga ajri i lagësht i bllokuar në çantë

– Përdorni qese me vakum për të zvogëluar hapësirën që veshjet zënë dhe për materialet me delikate si mëndafshi, përdorni çanta prej cope

Përdoreni me zgjuarsi fshesën tuaj me korrent

Kur përdorim fshesën me korrent në shtëpi, shumë pak prej nesh e zhvendosin divanin ose bufenë. Pastrimi i çdo hapësire ju ndihmon të siguroheni që të gjitha pluhurat, papastërtitë, mbeturinat dhe alergjenët janë hequr, duke siguruar një shtëpi më të shëndetshme dhe më të pastër. Tregohuni të zgjuar se si e përdorni fshesën me korrent, pasi nuk keni nevojë të tërhiqni çdo pjesë të mobiljeve të shtëpisë njëkohësisht për të pastruar pluhurin. Në vend të kësaj, thjesht lëvizni mobiljet dhe pajisjet një nga një një. Kjo do t’ju kursejë kohë dhe përpjekje, pavarësisht nga madhësia e shtëpisë tuaj.

Lexo edhe

Video