Paralajmërohen FIFA dhe UEFA: Barça, Reali dhe Juventusi nuk mund të dënohen

Paralajmërohen FIFA dhe UEFA: Barça, Reali dhe Juventusi nuk mund të dënohen

Siç është raportuar nga Cadena SER, UEFA dhe FIFA tashmë janë njoftuar nga Ministria Zvicerane e Drejtësisë se ata nuk mund të sanksionojnë ose të hapin një dosje ligjore kundër klubeve themeluese të Superligësë Evropës.

Presidenti i UEFA-së Ceferin ka insistuar për javë të tëra që këto klube do të marrin atë që meritojnë për përpjekjen për të thyer futbollin, por e vërteta është se duket gjithnjë e më e sigurt se veprimet që presidenti i UEFA-së synon të ndërmarrë nuk do të mbrohen me ligj, përcjellë KosovaPress.


Tashmë ekziston jurisprudenca. Kjo rezolutë nuk ka ardhur vetëm nga Zvicra, por një gjykatës spanjoll gjithashtu e ka thënë të njëjtën gjë.. Ndërsa mbetet të presim për të parë se si mund të ndikojë e gjithë kjo situatë në të dy institucionet, pasi që sipas medias së lartpërmendur, i njëjti gjykatës do të kishte pyetur edhe Gjykatën Evropiane të Drejtësisë në Luksemburg nëse po ushtrojnë një monopol.

Reagimet e institucioneve më të larta të futbollit pas këtij paralajmërimi nuk do të vonojnë shumë për të mbërritur.

Mbetet të shihet se çfarë masash propozojnë ata për klubet që janë ende në Superligë, domethënë, Barcelona, Real Madridi dhe Juventusi, nëse e lejojnë atë, ose nëse mbyllin dosjen disiplinore të hapur disa javë më parë.

Lexo edhe

Video