Pamje që dëshmojnë rritjen e partneritetit të FSK-së dhe ushtrisë amerikane

Pamje që dëshmojnë rritjen e partneritetit të FSK-së dhe ushtrisë amerikane

Ambasada e Shteteve të Bashkuara në Kosovë ka publikuar një video ku shihen ushtrime të Gardës së Iowa-s dhe Forcës së Sigurisë së Kosovës, për situatat kundër koronavirusit.

Pamjet, të publikuara fillimisht nga Garda Kombëtare të Iowa-s, janë shpërndarë nga Ambasada Amerikane të shoqëruara ku ndër të tjera thuhet se partneriteti me FSK-në po vazhdon të rritet.

“Partneriteti midis SHBA-ve dhe FSK-së vazhdon të rritet pasi anëtarët, të cilët përfunduan trajnimin në Mars dhe presin për fluturime në Kosovë, vazhdojnë të punojnë në automjetet e SHBA-ve dhe mbështesin përpjekjet e Gardës Kombëtare të Iowa-s për të reaguar ndaj COVID-19. Ndërsa FSK vazhdon tranzicionin e tyre dhe zhvillon Gardën e tyre Kombëtare, mbështetja për autoritetet civile dhe operacionet e ndihmës humanitare do të jenë esenciale. Shihni mekanikën nga Iowa dhe FSK  meqë ato zhvillojnë praktika të qëndrueshme ndërvepruese, besojnë në aftësitë e njëri-tjetrit dhe një miqësi të gjatë të kësaj kohe sfiduese. #TogetherWeCan defeat COVID-19”, thuhet në shkrimin e Ambasadës Amerikane në faqen zyrtare facebook./KosovaPress


Kosovo Security Force members support COVID-19 response

After graduating a mechanic course on Camp Dodge, two Kosovo Security Force members found themselves stuck in Iowa due to COVID-19 travel restrictions… so they went to work supporting the 734th Regional Support Group's COVID-19 response efforts. 🔧

Posted by Iowa National Guard on Wednesday, April 22, 2020

 

 

Lexo edhe

Video