Lajme   Biznes   Sport   Covid-19   Video   Kulturë   Magazina   Ngjarje

Paga mesatare neto e nëntorit në Maqedoninë Veriore është 447 euro

Paga mesatare neto e nëntorit në Maqedoninë Veriore është 447 euro

Paga mesatare neto për punonjës e paguar në nëntor në Maqedoninë Veriore ishte 27.588 denarë (447,3 euro), ndërsa paga mesatare bruto ishte 41,141 denarë ose 667,2 euro, sipas Byrosë Qendrore të Statistikave.

Zyra e Statistikave thekson se paga neto për punonjës në nëntor 2020 ishte 7 për qind më e lartë se në të njëjtin muaj të vitit të kaluar.


Rritja në bazë vjetore është kryesisht rezultat i një rritje në fitimet neto në sektorët: arte, argëtim dhe rekreacion, dhe punë shëndetësore dhe sociale (me 11.2% secili) dhe arsim (+ 9.5%).

Punonjësit në sektorin e programimit kompjuterik, këshillimit dhe aktiviteteve të ndërlidhura kanë pasur pagën mesatare më të lartë neto në nëntor, në vlerë prej 66,556 denarë (1,080 euro), transmetojnë mediat e Maqedonisë Veriore.

Lexo edhe

Video

error: