Pa këta tre elementë lidhja juaj me partnerin do të dështojë

Pa këta tre elementë lidhja juaj me partnerin do të dështojë

Çiftet që kanë arritur t’i sigurojnë ato kanë më shumë gjasa të qëndrojnë bashkë më gjatë.

Të gjithë kemi nevoja të ndryshme që janë shumë të rëndësishme për ne (sa kontroll do të kemi, si do të komunikojmë, nëse do të qeshim shpesh, etj.). Megjithatë, ka disa faktorë që e bëjnë një marrëdhënie më të suksesshme dhe të përbashkët për të gjithë.

Ato përfshijnë shoqërimin, kujdesin dhe mbështetjen dhe janë çelësi për mbijetesën e marrëdhënies, sipas psikologëve dhe këshilltarëve të marrëdhënieve.

Të shoqëroheni jashtë

Nevoja jonë për të ndarë ekziston që kur jemi lindur. Duke u rritur, ajo bëhet gjithnjë e më intensive dhe bashkëjeton me nevojën tonë për t’i përkitur diku. Kur kjo nevojë plotësohet, ne ndihemi të plotë, të qetë dhe të sigurt.


Butësi

Ne gjithmonë do të dëshirojmë që të tjerët, veçanërisht tanët, të na tregojnë dashuri me fjalët dhe veprat e tyre. Kur partneri ynë është i butë me ne, ne ndihemi të lumtur dhe besojmë më shumë në veten dhe marrëdhënien tonë.

Mbështetje emocionale dhe afirmim

Shumica e njerëzve kanë nevojë për konfirmim dhe shpërblim në mënyrë që të vazhdojnë dhe të kapërcejnë pengesat që hasin. Kur partneri na mbështet, ne jemi më të sigurt në vetvete, relaksohemi dhe eliminojmë stresin dhe mendimet negative.

Çiftet që kanë arritur të ofrojnë tre elementët e mësipërm në marrëdhënien e tyre kanë më shumë gjasa të qëndrojnë bashkë më gjatë. Kushti është sigurisht që sjellja nga të dyja palët të jetë e njëjtë. Në një marrëdhënie të shëndetshme, të dy anëtarët kërkojnë kujdes, siguri dhe shoqëri. Nëse njëra prej këtyre nevojave zhduket për njërën nga të dyja, atëherë njëri në marrëdhënie është i pakënaqur dhe ekziston rreziku që marrëdhënia të përfundojë, herët a vonë.

Lexo edhe

Video