Osmani priti në takim një delegacion të Këshillit Kombëtar Shqiptar për Luginën e Preshevës

Osmani priti në takim një delegacion të Këshillit Kombëtar Shqiptar për Luginën e Preshevës

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, sot priti në takim një delegacion të Këshillit Kombëtar Shqiptar për Luginën e Preshevës, të përbërë nga Ragmi Mustafi, Lirona Zuka dhe Alban Alili.

Osmani me këtë rast ka shprehur gatishmërinë për ta mbështetur Këshillin Kombëtar Shqiptar të Luginës së Preshevës.


Ajo ka bërë të ditur se në vazhdimësi angazhohet për promovimin e të drejtave të shqiptarëve në Preshevë, Medvegjë e Bujanovc dhe ka adresuar problemet me të cilat ballafaqohen këta qytetarë, siç janë pasivizimi i adresave, mosnjohja e diplomave nga Serbia dhe problemet e vazhdueshme me punësimin.

“E keni mbështetjen time dhe ju siguroj se do të përpiqem që zëri juaj të dëgjohet. Qytetarët e Luginës së Preshevës janë brengë e jona e përhershme, dhe do të ndërmarrim çdo veprim të mundshëm për t`i ndihmuar sa më shumë”, tha Osmani.

Ajo ka rikonfirmuar se problemet e shqiptarëve të Luginës së Preshevës do të vazhdojë t’i ngritë në instancat më të larta ndërkombëtare.

Lexo edhe

Video