Osmani për pajtimet në Ohër: Nuk kam asnjë pritje nga Serbia

Osmani për pajtimet në Ohër: Nuk kam asnjë pritje nga Serbia

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani nëpërmjet një deklarate për media ka thënë se tani që u dakordua edhe aneksi i marrëveshjes bazë, pret të realizohen zotimet e aleatëve tanë në lidhje me anëtarësimin e Kosovës në organizata ndërkombëtare, si dhe për njohje nga shtetet jonjohëse.

Deklaratë e Presidentes Osmani pas dakordimit të Aneksit të Marrëveshjes bazë me Serbinë:


Tani që u dakordua edhe aneksi i marrëveshjes bazë dhe Kosova u dëshmua të jetë e vetmja palë në dialog që u tregua konstruktive dhe e interesuar në paqe e stabilitet, pres të realizohen zotimet e aleatëve tanë në lidhje me anëtarësimin e Kosovës në organizata ndërkombëtare si dhe për njohje nga shtetet jonjohëse.

Nga Serbia nuk kam asnjë pritje. Ata do të vazhdojnë të shkelin marrëveshjet e dakorduara, siç kanë bërë këto 12 vjet.

Nëse dëshirojmë zbatim të mirëfilltë të marrëveshjes duhet të ndryshohet qasja akomoduese ndaj regjimit të Serbisë dhe të penalizohet secili tentim i tyre për destabilizim të situatës në terren, si dhe jokonstruktiviteti e bllokada e tyre e vazhdueshme.

Lexo edhe

Video