Osmani kujton të rënët në Rakoc e Lagje të Re në Kaçanik

Osmani kujton të rënët në Rakoc e Lagje të Re në Kaçanik

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani ka kujtuar të rënët në Rakoc dhe Lagje të Re në Kaçanik.

Osmani shkruan se 22-vjet më parë, forcat e regjimit gjenocidal serb ia mësynë Rakocit dhe Lagjes së Re në Kaçanik.

Ai shkruan edhe se në Betejën e 9 prillit të vitit 1999 për mbrojtjen e pragut të shtëpisë ranë 28 dëshmore e dëshmorë dhe 32 martirë.


“22-vjet më parë, forcat e regjimit gjenocidal serb ia mësynë Rakocit dhe Lagjes së Re në Kaçanik. Në Betejën e 9 prillit të vitit 1999 për mbrojtjen e pragut të shtëpisë ranë 28 dëshmore e dëshmorë dhe 32 martirë. Pjesëtarë të Brigadës 162 “Agim Bajrami”, të UÇK-së, e deshën lirinë dhe u flijuan për të. Sakrifica e tyre është testament historie për rrugën deri te liria. Sot i kujtojmë me nder e respekt gjithë ato gra e burra, të cilët janë shtyllë e fuqishme e lirisë, pavarësisë dhe e shtetit tonë”, ka shkruar Osmani.

Presidentja Osmani mes tjerash thotë edhe se beteja e 9 prillit dëshmoi edhe për guximin dhe kontributin e grave për lirinë e vendit.

“Përveç tjerash, Beteja e 9 Prillit dëshmoi edhe për guximin dhe  kontributin e grave për lirinë e vendit. Në altarin e lirisë, këtë ditë ranë: Lumnije Raka, Jehona Raka, Emsale Frangu, dhe Mukadeze Muhaxheri-Lika. Qoftë i përjetshëm kujtimi për dëshmoret, dëshmorët e martirët”, shkroi Osmani.

Lexo edhe

Video

1 Koment

Komentet janë të mbyllura.

error: