Osmani e quan historike ftesën për hyrjen e Finlandës e Suedisë në NATO

Osmani e quan historike ftesën për hyrjen e Finlandës e Suedisë në NATO

Presidentja e Kosovës Vjosa Osmani e ka quajtur historik vendimin e sotëm të NATO-së për të ftuar Suedinë dhe Finlandën t’i bashkohen aleancës më të fuqishme ushtarake në botë.

Ajo ka thënë se me këtë po tregohet angazhimi i Aleancës Veri-Atlantike për paqe, siguri dhe stabilitet.


“Kosova aspiron t’i bashkohet familjes transatlantike për të përmbushur ambicien e popullit tonë për të mbrojtur liritë dhe vlerat tona të fituara me mund”, ka shkruar Osmani në Twitter.

Ajo ndërkaq miratimin e konceptit të ri strategjik të NATO-s në Samitin në Madrid e ka quajtur një përgjigje të qartë të unitetit transatlantik ndaj kërcënimit të Rusisë.

“Rikonfirmimi i Aleancës për forcimin e arkitekturës evropiane të sigurisë dhe mbrojtjes, dhe përkushtimi i tyre ndaj Ballkanit Perëndimor, është vendimtar për të ardhmen tonë kolektive paqësore dhe prosperuese”, ka shtuar ajo.

Lexo edhe

Video