OSBE kërkon të zbatohet vendimi i Kushtetueses për tokën e Manastirit të Deçanit

OSBE kërkon të zbatohet vendimi i Kushtetueses për tokën e Manastirit të Deçanit

Kreu i misionit të OSBE-së në Kosovë, Michael Davenport, ka viozituar Manastirin e Deçanit ku është takuar me igumenin Sava Janjiç.

Edhe OSBE thotë se po presin që toka ngjitur të regjistrohet si pronë e Manastirit në përputhje me vendimin e Gjykatës Kushtetuese.


“Ambasadori Michael Davenport vizitoi Manastirin e bukur të Deçanit me Igumenin Sava Janjic. Misioni i OSBE-së në Kosovë do të mbështesë Kishën Ortodokse Serbe për të ruajtur trashëgiminë e saj kulturore dhe fetare në Kosovë ndërsa ne presim që toka ngjitur të regjistrohet si pronë e Manastirit në përputhje me sundimin e ligjit”, thuhet në llogarinë e OSBE në Twitter.

Lexo edhe

Video

error: