OBSH shpall emergjencë globale për linë e majmunëve

OBSH shpall emergjencë globale për linë e majmunëve

Organizata Botërore e Shëndetësisë ka shpallur emergjencë globale shëndetësore për përhapjen e lisë së majmunëve.

Ky është alarmi më i lartë që mund të lëshojë OBSH dhe pason një rritje të rasteve në mbarë botën.


Ai erdhi në fund të takimit të dytë të komitetit të urgjencës të OBSH-së për virusin.

Më shumë se 16,000 raste janë raportuar tani nga 75 vende, tha drejtori i përgjithshëm i OBSH-së Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Aktualisht ekzistojnë vetëm dy emergjenca të tjera të tilla shëndetësore – pandemia e koronavirusit dhe përpjekjet e vazhdueshme për të zhdukur poliomielitin.

Lexo edhe

Video