OBSH rekomandoi Kinën që të monitorojë shkallën e rritur të vdekshmërisë nga COVID

OBSH rekomandoi Kinën që të monitorojë shkallën e rritur të vdekshmërisë nga COVID

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) njoftoi sot se i rekomandon Kinës të monitorojë shkallën e rritur të vdekshmërisë nga korona në mënyrë që të marrë një pamje më të plotë të situatës aktuale në atë vend.

OBSH rekomandon monitorimin e vdekshmërisë nga virusi korona në Kinë një kuptim më gjithëpërfshirës se si funksionon korona.

OBSH tha se nuk kishte një kohë të caktuar për takimin e dytë me zyrtarët kinezë pasi drejtori i përgjithshëm i asaj organizate, Tedros Adhanom Ghebreyesus, foli me drejtorin e Kombëtares Kineze


Komisioni shëndetësor Ma Xiaowei gjatë fundjavës, por që ai do të vazhdojë për të bashkëpunuar me Kinën në ofrimin e këshillave dhe mbështetjes.

Kina tha të shtunën se gati 60.000 njerëz me virus kanë vdekur në spital që nga fillimi i muajit të kaluar, që kur Pekini filloi të braktiste strategjinë e tij të tolerancës zero për virusin.

Për shkak të rritjes së madhe të numrit të pacientëve me koronavirus në Kinë, Pekini u përball më parë me kritika ndërkombëtare për mospublikimin e të dhënave për numrin e të infektuarve dhe të vdekurve nga Covid.

Lexo edhe

Video