OBSH: Personat që kanë vuajtur nga Covid-19, mund të infektohen me Omicron

OBSH: Personat që kanë vuajtur nga Covid-19, mund të infektohen me Omicron

Versioni i ri i koronavirusit i Afrikës së Jugut po depërton gjithnjë e në më shumë vende.

Organizata Botërore e Shëndetësisë thotë se Omicron është një rrezik infektimi edhe për ata persona që kanë vuajtur më parë nga Covid-19.  

OBSH rekomandoi që vendet të mos nxitohen duke bllokuar udhëtimet, por të bazohen në të dhënat shkencore.

Megjithatë, një numër i caktuar shtetesh kanë ndaluar udhëtimet nga Afrika e Jugut dhe fqinjët e saj nga frika e versionit të ri të koronavirusit.


Trembëdhjetë pasagjerë që mbërritën në Amsterdam nga Afrika e Jugut rezultuan pozitivë me Omicron.

Po ashtu, në aeroport policia ndaloi një çift që u arratis nga karantina që ishte vendosur në një hotel. Ata u kapën në një avion pak para se të niseshin për në Spanjë.

Holanda shtrëngoi të premten masat në lidhje me versionin e ri të koronavirusit, madje edhe Japonia ka mbyllur kufijtë e saj për shtetasit e huaj. Kjo masë pritet të zgjasë deri në tre javë.

Presidenti i Afrikës së Jugut ka kritikuar bllokimet e vendeve të tjera, duke u bërë thirrje këtyre shteteve që t’i heqin ato menjëherë.

Lexo edhe

Video

error: