OBSH: Ndihmoni në sigurimin e qasjes së drejtë ndaj vaksinave

OBSH: Ndihmoni në sigurimin e qasjes së drejtë ndaj vaksinave

Evropa duhet të tregojë më shumë solidaritet në lidhje me vaksinat, në një kohë kur 95 për qind e dozave janë përdorur vetëm në 10 vende, sipas një ankese të drejtuar nga drejtoria rajonale e OBSH-së.


“Është e nevojshme që të gjitha vendet, që mund të kontribuojnë në qasjen e barabartë ndaj vaksinave, ta bëjnë një gjë të tillë”, tha kreu i OBSH-së për Evropën, Hans Kluge, duke theksuar përpjekjet e mëdha të bëra nga organizata për të siguruar që çdo vend të mund të marrë vaksina.

Kluge nuk i përmendi 10 vendet, por sipas faqes në internet “Our World in Data”, ato janë SHBA, Kina, Britania e Madhe, Izraeli, Emiratet e Bashkuara Arabe, Italia, Rusia, Gjermania, Spanja dhe Kanadaja./Atsh

Lexo edhe

Video

error: