OBSh-ja dhe BB-ja i ofrojnë Kosovës 15 milionë euro për luftimin e koronavirusit

OBSh-ja dhe BB-ja i ofrojnë Kosovës 15 milionë euro për luftimin e koronavirusit

Organizata Botërore e Shëndetësisë dhe Banka Botërore i kanë ofgruar Kosovës rreth 15 milionë euro për të luftuar koronavirusin.


Kështu ka bërë të ditur ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia në një konferencë për media, ku edhe bëri të ditur se numri i të prekurve nga koronavirusi tashmë ka arritur në 17.

“Javën që vjen do të vijë një kontingjent i mjeteve mbrojtëse dhe pajisjeve mjekësore, donacion nga OBSH-ja. Gjithashtu sot jemi njoftuar nga OBSH-ja se janë ndarë 7 milionë euro që do të ndihmojnë furnizimet në institucionet shëndetësore të çdo niveli. Banka Botërore ka ofruar mbështetje në aktivitetin ndaj masave kundër Covid 19 me vlerë prej 7.9 milionë euro”, ka thënë Vitia.

Lexo edhe

error: