OAK ri-kërkon nga ARKEP vendosjen e rregullave për përdorimin e IP adresave nga operatorët

OAK ri-kërkon nga ARKEP vendosjen e rregullave për përdorimin e IP adresave nga operatorët

Paraqitja e problemeve me IP adresat nga operatorët kabllorë, vendosja e rregullave për përdorimin e IP adresave, nxjerrja e një rregullore që do të obligonte operatorët për marrjen e IP adresave nga Shqipëria deri në marrjen e IP-ve zyrtare të Kosovës si dhe aranzhimi i takimit me operatorët, ishin disa nga çështjet kryesore të cilat u diskutuan në mes Odës së Afarizmit të Kosovës dhe përfaqësueseve të Bordit të ARKEP-it.

OAK gjatë këtij takimi ngriti problemin e provajderëve me përdorimin e IP adresave të Serbisë, duke bërë kështu që me këtë veprim të dëmtohen qytetarët dhe bizneset.

Kryetari i bordit të Autoritetit Rregullativ të Komunikimeve Elektronike dhe Postare Nazim Rahimi tha se janë të gatshëm të ndihmojnë në zgjidhjen e kësaj çështjeje. Ai po ashtu potencoi se do të iniciojë aranzhimin e një takimi me operatorët për të parë nga afër se pse është duke ndodhur një gjë e tillë.


OAK ka lobuar edhe më herët tek institucionet vendore që të bëhet ky ndryshim i IP adresave nga Serbia apo Mali i Zi në ato të Shqipërisë, gjë e cila falë bashkëpunimit të ndërsjellë është arritur. Megjithatë kohët e fundit po vërejmë që operatorët kanë kthyer përsëri IP adresat e mëparshme.

Oda e Afarizmit të Kosovës në vazhdimësi është duke pranuar ankesa nga qytetarët dhe nga biznesi i mediave, te të cilat në fund të faqeve po shfaqen reklama në gjuhën serbe, ku me këtë rast në vend që të ofrohen reklama dhe oferta në gjuhën shqipe, qytetarëve dhe bizneseve po i ofrohen ato nga një shtet i huaj konkretisht nga Serbia, që është kundër Republikës së Kosovës.

OAK kërkon fuqishëm që kjo çështje të procedohet tutje, duke pasur parasysh interesin shtetëror, ekonomik dhe qytetar, thuhet në komunikatë.

Lexo edhe

Video

error: