Norvegjia arrin shkallën më të lartë të inflacionit që nga viti 1988

Norvegjia arrin shkallën më të lartë të inflacionit që nga viti 1988

Norma vjetore e inflacionit të Norvegjisë u rrit në 6.8 për qind në korrik, më e larta që nga korriku 1988.

Në qershor, norma e inflacionit në vendin skandinav ishte 6.3 për qind.


Drejtuesit kryesorë të rritjes së inflacionit ishin rritja e çmimeve të ushqimeve, pijeve joalkoolike dhe transportit.

Indeksi i çmimeve të konsumit i rregulluar për ndryshimet e taksave, pa përfshirë energjinë, arriti në 4.5 për qind në muajin korrik, ndërsa në qershor ishte 3.6 për qind.

Në bazë mujore, çmimet e konsumit u rritën me 1.3 për qind në korrik, krahasuar me një rritje prej 0.9 për qind në qershor.

Lexo edhe

Video