Norma vjetore e inflacionit në Spanjë bie në nëntor

Norma vjetore e inflacionit në Spanjë bie në nëntor

Norma vjetore e inflacionit të konsumit në Spanjë ra në 6.8% këtë muaj, sipas të dhënave zyrtare të publikuara të martën.

Çmimet e konsumit në nëntor u rritën me 6.8% nga viti në vit, nga 7.3% në tetor, falë uljes së çmimeve të karburanteve, tregojnë shifrat paraprake të Institutit Kombëtar të Statistikave (INE).


“Rritja e çmimeve të veshjeve dhe këpucëve për shkak të fillimit të sezonit të ri luajti gjithashtu një rol, megjithëse në një masë më të vogël, që është më e moderuar se në vitin 2021”, tha agjencia e statistikave.

Në bazë mujore, indeksi i çmimeve të konsumit u ul me 0.1% në muajin nëntor./AA

Lexo edhe

Video