Nominimet për çmimet Grammy: Lamar, Adele, Beyonce

Nominimet për çmimet Grammy: Lamar, Adele, Beyonce

Këngëtarët Beyonce, Kendrick Lamar dhe Adele kryesojnë nominimet për çmimet muzikore amerikane “Grammy”, të cilat do t’u jepen në shkurt 2023 muzikantëve, kompozitorëve dhe producentëve në 91 kategori.

Beyoncé ka nominime në nëntë kategori, e ndjekur nga Lamar me tetë, si dhe Adele dhe kantautorja Brandy Carlyle me shtatë.

Në kategorinë “Albumi i Vitit”, të nominuarit janë ABBA për “Voyage”, Adele “30”, Bad Bunny “Un Verano Sin Ti”, Beyoncé “Renaissance”, Mary J. Blige “Good Morning Gorgeous”, Brandi Carlyle “In This Silent Days”, Lizo “Special”, Coldplay “Music Of The Spheres”, Kendrick Lamar “Mr Morale & The Big Steppers” dhe Harry Styles për “Harry’s House”.

Kandidatët për këngën e vitit përfshijnë ABCDEFU të Gayle, About Damn Time të Lizo, All Too Well të Taylor Swift, Styles’s As It Was, Bad Habit të Steve Lacy, Break My Soul të Beyonce, Adele me “Easy On Me”, DJ Khaled dhe “God Di,” Kendrick Lamar me “The Heart Part 5”, dhe “Just Like That” të Bonnie Raitt.

Në kategorinë “Albumi më i mirë R&B” janë Mary J. Blige me “Good Morning Gorgeous”, Chris Brown dhe “Breezy”, Robert Glasper dhe “Black Radio III”, Lucky Day “Candydrip” dhe PJ Morton “Watch The Sun”.


Të nominuarit për “Albumi më i mirë i kërcimit/elektronik” janë Beyoncé me “Renaissance”, Bonobo dhe “Fragments”, Diplo me publikimin e vetëtitulluar, Odessa dhe “The Last Goodbye”, si dhe Rafas Du Sol me “Surrender”.

Black Keys me “Dropout Boogie”, Elvis Costello dhe mashtruesit me “The Boy Named If”, The Idles dhe “Crawler”, Machine Gun Kelly and di imposters “Mainstream Sellout”, “Pacienti No 9” i Ozzy Osbourne janë në garë për “Best Rock Album”, si dhe Spun me “Lucifer On The Sofa”.

Në garë për Grammy për “Albumin më të mirë alternativ” janë Arcade Fire dhe “We”, Big Tif me “Dragon New Warm Mountain I Believe In You”, Bjork dhe “Foshora” Wet Leg me publikimin e njëjtë të titulluar, si dhe Je je jeas me “Cool It Down”.

Në garë për “Artistin më të mirë të ri” janë Anita, Omar Apolo, Domi dhe JD Beck, Mooney Long, Samara Joy, Lato, Maneskin, Tob Nwigwe, Molly Tuttle dhe Wet Leg.

Mes shumë të tjerave, është edhe kategoria për “Klipin më të mirë”, ku kandidate janë Adele me “Easy On Me”, B T Es dhe “Ende To Come”, Dodja Kate dhe “Woman” , Kendrick Lamar “The Heart Part 5”, Harry Styles me “As It Was” dhe Taylor Swift me “All Too Well”.

Video