Njihuni me Delfinët “fluturues”

Njihuni me Delfinët “fluturues”

Delfinët që “fluturojnë” nga uji janë kapur në kamera nga një fotograf i kafshëve të egra në bregun e Yorkshire.

Andrew Cottrell ishte duke ecur në plazh në Hunmanby Gap, kur vuri re një grup me rreth 20 delfinë hundë shishe.

Ai tha se gjitarët ishin rreth 1 km në det të hapur dhe dukej se po “argëtoheshin” duke kërcyer nga uji.


Cottrell tha se grupi po shkonte në jug drejt Bempton Cliffs kur i pa të hënën dhe se ata po kërcenin deri në 3 m në ajër.

Ishte “e pazakontë” të shihje delfinët që hidheshin kaq lart nga uji në këtë pjesë të botës, tha ai.

Kafsha ujore e paraqitur në foto vlerësohet të peshojë rreth 500 kg.

Fotografi i mprehtë tha se delfinët mund të shiheshin shpesh në bregdet, por zakonisht nuk shiheshin aq shpesh në dimër.

Video